skandal-u-ditbudinku-v-odesi-pravookhorontsi-rozsliduyut-fakt-nasilstva-vikhovantsya

Скандал у дитбудинку в Одесі: правоохоронці розслідують факт насильства стосовно вихованця

 • 8176 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 5 вересня. УНН. Прокуратура спільно із поліцією розпочали розслідування у зв’язку з подіями у дитячому будинку "Світанок". Про це кореспонденту УНН повідомили у прес-службі прокуратури Одеської області.

Раніше радник голови Одеської ОДА з питань захисту прав дітей Артем Поланський на своїй сторінці у Facebook повідомив щодо протиправних дій стосовно утриманців дитячого буднику "Світанок". За його словами, починаючи із грудня 2017 року 16-річний вихованець дитбудинку вночі здійснював насильницькі дії стосовно дітей молодшої групи, а у випадку відмови – знущався над ними бив.

За фактами, викладеними у засобах масової інформації, щодо можливих протиправних дій стосовно утриманців дитячого буднинку правоохоронні органи 5 вересня розпочали два кримінальні провадження.

"Одеська місцева прокуратура №2 спільно з органами поліції розпочали кримінальне провадження за інформацією щодо насильницьких дій неповнолітнього стосовно 8-річного вихованця закладу (ч. 3 ст. 153 КК України). Крім того, розпочато досудове розслідування щодо посадових осіб дитбудинку у зв’язку з можливим приховування ними особливо тяжкого злочину (ст. 396 КК України). Санкція цих статей передбачає до 15 років позбавлення волі", - зазначили у прокуратурі.

Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, на Волині троє дітей, які перебувають у місцевому притулку для неповнолітніх, які потрапили у складні життєві обставини заявили про сексуальні домагання з боку керівництва установи. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП