skandal-z-kompaniyeyu-trenera-allergan-aesthetics-mariyi-fedchuk-demonstruye-problemi-vsogo-ukrayinskogo-rinku-kosmetiki-ekspert

Скандал з компанією тренера Allergan Aesthetics Марії Федчук демонструє проблеми всього українського ринку косметики, - експерт

 • 33547 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Скандал з ухиленням від податків компанією "МДА Україна", власником якої є сертифікований тренер міжнародної компанії Allergan Aesthetics Марія Федчук, наочно демонструє проблеми всього українського ринку косметики. Про це пише політичний експерт Віктор Таран в своєму блозі на Цензор.net, передає УНН.

Деталі 

"Історія з "МДА Україна" дуже показова. Компанія працює з 1 брендом (Genosys), і протягом 1 року "заробила" 1 млн доларів. Тобто її досить легко масштабувати на весь ринок", - зазначає він.

За словами Віктора Тарана, за останні роки оцінки обсягів українського ринку косметики коливаються між 25 і 30 млрд гривень, тобто в середньому в рік обсяг ринку становить близько 1 млрд доларів.

"З урахуванням того, скільки реклами різних "чудодійних" косметичних засобів миготить в соцмережах і ЗМІ, можна з упевненістю стверджувати, що компаній, подібних МДА, в Україні десятки. Відповідно, щорічно держава недоотримує десятки, якщо не сотні мільйонів доларів, від таких "ділків" від косметики", - підкреслює експерт.

Він звертає увагу, що споживачами таких товарів є досить заможні люди, від селебріті до іменитих політиків. І виходить, що з одного боку на вищому політичному рівні декларується непримиренна боротьба з контрабандою та ухиленням від податків, а з іншого - ті ж політики де-факто заохочують незаконні дії недобросовісних компаній.

Крім того, поширюючи контрабандний або навіть контрафактний товар, такі компанії ставлять під загрозу здоров'я клієнтів.

"Побіжно переглянувши коментарі про товари бренду Genosys в Україні, можна побачити, що через раз люди скаржаться то на різну упаковку, то на відсутність ефекту, то банально на сумнівну якість продукції. А це, на хвилиночку, південнокорейський бренд! Весь світ знає, що в цій країні до питань якості ставляться дуже і дуже серйозно", - зазначає Віктор Таран.

На його думку, ситуація навколо "МДА Україна" повинна стати показовою, що в подальшому цей прецедент був прикладом і застереженням для шахраїв і контрабандистів, які ставлять під загрозу здоров'я людей.

"Всі зловживання представників компанії необхідно розслідувати в повному обсязі, винних - притягнути до відповідальності, не дивлячись на всі їх знайомства і клієнтів, а самим клієнтам, в першу чергу з числа політиків, - чітко заявити свою позицію про неприпустимість подібної "роботи" в нашій країні", - резюмував експерт.

Українські Національні Новини

Політика