skandal-z-migrantami-do-italiyi-pribulo-nove-sudno-z-bizhentsyami

Скандал з мігрантами: до Італії прибуло нове судно з біженцями

 • 8741 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Судно з 937 мігрантами прибуло до італійського острова Сицилії до порту Катанія сьогодні вранці на тлі міжнародного скандалу відносно приймання біженців. Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Судно італійської берегової охорони Diciotti підібрало мігрантів біля берегів Лівії. Diciotti було дозволено причалити, оскільки це італійське судно, яке виконує урядову місію.

Як повідомляв УНН, сьогодні з ранку Італія викликала французького посла для переговорів після звинувачень з боку Франції у цинічній, безвідповідальній поведінці щодо судна з мігрантами на борту, які застрягли у Середземному морі.

Раніше уряд Італії закрив свої порти для кораблів з врятованими у Середземному морі біженцями, заявивши, що мігрантів має приймати Мальта.

Франція засудила відмову сусідньої держави та звинуватила італійський уряд у "цинізмі" та попросила Рим переглянути свою позицію, повідомляло раніше видання Reuters.

Під час брифінгу після засідання уряду Франції, представник уряду Бенжамін Гріво заявив, що президент Еммануель Макрон дав зрозуміти, що країна з найближчою береговою лінією до судна, що потерпіло лихо, несе відповідальність згідно з морським правом.

"Існує ступінь цинізму і безвідповідальності в поведінці уряду Італії щодо цієї драматичної гуманітарної ситуації", - Гріво процитував Макрона напередодні.

Відомо, що на борту судна знаходилось 629 мігрантів, у тому числі 11 дітей та сім вагітних жінок. Вони в неділю застрягли у Середземному морі через відмову Італії та Мальти прийняти корабель.

Нагадаємо, у понеділок прийняти судно з мігрантами на борту розпорядився прем’єр Іспанії Педро Санчес.

Українські Національні Новини

Новини Світу