skhemu-shakhraystva-z-vikoristannyam-kriptovalyuti-likviduvali-v-kiyevi

Схему шахрайства з використанням криптовалюти ліквідували в Києві

 • 8605 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. В столиці правоохоронці ліквідували міжнародну схему шахрайства та легалізації грошових коштів з використанням криптовалют. Про це УНН повідомили у прес-службі ДФСУ.

В рамках розслідування кримінального провадження було встановлено групу осіб, які, шляхом обману та зловживання довірою, заволодівали чужими грошовими коштами в особливо великих розмірах, а також здійснювали легалізацію грошових коштів, отриманих злочинним шляхом, під виглядом переведення різних криптовалют в готівку.

Учасники угруповання проводили вербування матеріально незабезпечених жителів Полтавської області та відправляли їх на роботу до Москви, де останні проживали в раніше знятому приміщенні та приймали вказівки від зловмисників щодо прийому готівки та розповсюдження біткоінів по території РФ, перевезення готівки замовникам. Таким чином вони здійснювали легалізацію різних криптовалют шляхом переводу в долари США або російські рублі. У подальшому отримані від зазначеної діяльності відсотки перенаправлялись в м. Полтаву, де кошти розподілялися між членами угруповання.

За результатами проведених обшуків було вилучено понад 14,2 млн. грн. у національній та іноземній валюті, комп'ютерну техніку, банківські картки, а також пістолет Stalker без документів.

Тривають слідчі дії.

Як повідомляв УНН, заступника начальника управління поліції Хмельниччини судитимуть за шахрайство.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ціни на пальне зберігають стабільність - моніторинг АЗС

     • 9541 переглядiв

    "Баварія" придбала півзахисника "Ліону" К.Толіссо

     • 9844 переглядiв

    Суддя Броварського суду погоріла на хабарі в тисячу євро

     • 13759 переглядiв