skhidgzk-otrimav-litsenziyu-na-pererobku-uranovikh-rud-minenergo

"СхідГЗК" отримав ліцензію на переробку уранових руд - Міненерго

 • 13279 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Державна інспекція ядерного регулювання України продовжила ліцензію на провадження діяльності з переробки уранових руд ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, передає УНН.

"Відповідне рішення було прийнято Держатомрегулювання 22 червня, після певної затримки", - розповіли у міністерстві, додаючи, що тепер "СхідГЗК" може безперешкодно продовжувати свою роботу.

У Міненерго нагадали, що термін ліцензії "СхідГЗК" закінчився 12 червня. У Держатомрегулювання відмовили підприємству у продовженні дозволу через формальні підстави, а саме - призупинення допуску до робіт у керівника підприємства. При цьому, Держатомрегулювання не попереджало про наявність формальних перешкод для отримання ліцензії ані саме підприємство, ані Міненерго.

"Міністерство енергетики невідкладно відреагувало на відмову і 16 червня призначило т.в.о. директора ДП "СхідГЗК" Віктора Пухальського, який має відповідний допуск", - інформують у Міненерго.

Довідка УНН: "СхідГЗК" - єдине в Україні підприємство, що забезпечує видобуток природного урану і виробництво його оксидного концентрату для подальшого використання атомними електростанціями.

Українські Національні Новини

Економіка