skhodili-do-zelenskogo-ta-venediktovoyi-u-kiyevi-vidbulas-aktsiya-na-pidtrimku-sternenka-porushen-ne-fiksuvali

Сходили до Зеленського та Венедіктової: у Києві відбулась акція на підтримку Стерненка, порушень не фіксували

 • 17290 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. У Києві сьогодні відбулась акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, якому суд виніс вирок - сім років позбавлення волі. Мітингувальники побували на Банковій біля Офісу Зеленського та біля Офісу Генпрокурора, палили фаєри, виголошували гасла. За інформацією поліції, порушень зафіксовано не було, передає УНН.

Деталі

Акція на підтримку Стерненка розпочалась біля Офісу Президента о 12.00. Активісти прийшли з плакатами та прапорами - вимагали справедливості для ув'язнених, а також відставки антимайданівських чиновників - Ірини Венедіктової, Олега Татарова та Андрія Єрмака.

Виголосивши вимоги під стінами ОП, активісти рушили до Офісу Генпрокурора. Дорогою вони палили фаєри та виголошували гасла.

Біля Офісу Венедіктової також відбувся мітинг. Будівлю обклеїли наліпками - як нагадування про ув'язнених. Безстрокову акцію на підтримку Стерненка активісти вирішили продовжити вже 9 березня і розійшлися.

Коментар правоохоронців

У поліції ж відзначили, що мінтинги відбулись без порушень.

"Сьогодні, відповідно до поданих заявок, біля Офісу Президента України на вулиці Банковій відбулася акція. У подальшому учасники у супроводі поліцейських перейшли до Офісу Генерального прокурора України. Охорону публічної безпеки та порядок забезпечували співробітники поліції, зокрема поліції діалогу, Національної гвардії України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Завдяки злагодженим діям правопорушень під час цих заходів не зафіксовано", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські продовжують забезпечувати правопорядок на вулицях Києва.

Раніше 

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що 27 лютого біля будівлі Офіса Президента, де має відбутись акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, не буде кордонів з правоохоронців

Контекст

Приморський районний суд міста Одеси 23 лютого засудив до семи років та трьох місяців позбавлення волі одеського активіста Сергія Стерненка у справі за обвинуваченням у викрадені людини.

Після цього одразу в кількох містах, зокрема в столиці, відбулися протести. Внаслідок акції в столиці постраждали 27 правоохоронців.

Українські Національні Новини

Суспільство