skhodzhennya-lodovika-u-gimalayakh-vzhe-distali-tila-desyati-zagiblikh

Сходження льодовика у Гімалаях: вже дістали тіла десяти загиблих

 • 18643 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Тіла щонайменше десяти осіб виявлені в ході рятувальної операції, розпочатої в північному індійському штаті Уттаракханд, де в неділю сходження льодовика викликало повінь в річках Алакнанда і Дхауліганга. Про це з посиланням на поліцію і служби безпеки повідомило агентство "Сіньхуа", передає УНН.

Деталі

За інформацією "Сіньхуа", стихія завдала збитків двом електростанціям, що будуються, де на момент події знаходилися приблизно 120 осіб. При цьому 20 працівників застрягли всередині тунелю на одній з гребель, рятувальники намагаються допомогти їм вибратися.

Влада повідомляє, що три вертольоти індійських ВПС, в їх числі два вертольоти Мі-17 і один "Дхрув", перекинуті до округу Чамолі, де сталося сходження льодовика, понад 600 військовослужбовців направляються для проведення рятувальних операцій, в район також перекидаються кілька бригад рятувальників.

Доповнення

Раніше УНН повідомляв, що в індійському штаті Уттаракханд на півночі країни в гірському ланцюгу Гімалаї сталося сходження льодовика - понад 150 осіб вважаються зниклими без вести.

Українські Національні Новини

Новини Світу