sklyanka-vodi-na-vsikh-amputatsiya-kintsivok-bez-znebolyuyuchikh-sepsis-druzhini-azovtsiv-rozpovili-v-yakikh-umovakh-voyuyut-yikhni-choloviki

Склянка води на всіх, ампутація кінцівок без знеболюючих, сепсис: дружини “азовців” розповіли, в яких умовах воюють їхні чоловіки

 • 484344 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Українські захисники батальйону “Азов”, які наразі знаходяться на заводі “Азовсталь” у Маріуполі, перебувають у найжахливіших умовах. Про це під час брифінгу розповіли дружини українських захисників, передає УНН.

Цитата

“Вони досі живі, досі є поранені, досі живі боєздатні бійці. Є тіла, які потрібно вивезти. Ситуація саме з пораненими - жахлива. Вже не раз про це говорили, що поранення – це коли в тебе немає руки, ноги, в тебе перебиті внутрішні органи. В тебе величезні травми. Тобто, для азовців якийсь осколок в нозі чи пошкодження поверхневе – це навіть не поранення. Вони не вважають це пораненням”, – розповіла одна з жінок.

Деталі

За словами дружин захисників, військові мають у дуже обмеженій кількості антибіотики. Їх зберігають для особливо важких операцій. Люди з ампутаціями лежать без знеболюючих, а ті, в кого важкі поранення – просто терплять біль.

“Хочу зазначити, що їм аптутують кінцівки навіть з маленькими ушкодженнями і без знеболюючих. Просто ріжуть наживо. Їхні побратими це все спостерігають. У них немає взагалі ніякої медицини. У них є один стакан води для всіх. Вони роблять ковток раз на п'ять шість годин”, – продовжила одна зі спікерок.

Окрім цього, є проблеми через сепсис. У бункерах, де перебувають захисники, є тотальна пліснява. Всі ті, хто зараз там перебуває, – повинні пройти реабілітацію. Усі перебуваючі на території заводу, буквально не бачать сонця та дихають грибком, який є в бункері.

“Коли виходять, то шукають воду, шукають їжу. Наприклад, мій чоловік знаходиться далеко від точки доступу Інтернету. Йому потрібно вийти під обстрілом. Ризикуючи, що цей обстріл почнеться. Дійти до Інтернету, щоб написати мені і написати свої мамі”, – розповіла одна з жінок.

Додамо

Учора, 14 травня, російські окупанти вперше застосували запалювальні або фосфорні бомби проти захисників Маріуполя на "Азовсталі".

Українські Національні Новини

Суспільство