slava-ukrayini-zamist-dobrogo-zdorovya-uryad-proponuye-zminiti-viyskove-vitannya

"Слава Україні" замість "Доброго здоров'я": уряд пропонує змінити військове вітання

 • 60544 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Кабінет міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради України законопроект №7549, в якому пропонується змінити військове привітання "Доброго здоров'я" на "Слава Україні! - Героям слава!". Відповідний законопроект зареєстрований на сайті ВРУ, передає УНН.

Зокрема, серед змін, які пропонується внести на розгляд ВР, є такі: "Статтю 84 викласти в такій редакції: “84. На вітання начальника або старшого за військовим званням “Слава Україні” всі військовослужбовці, які перебувають у строю або поза строєм, відповідають: “Героям слава”. Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, на його слова “Слава Україні” військовослужбовці відповідають: "Героям слава".

Таке ж вітання військові зобов'язані будуть говорити під час вручення Бойового прапора військовому підрозділу.

Крім того, пропонують зобов'язати військових під час звернення до міністра оборони і його заступників, які є цивільними особами, називати їх посаду, додаючи перед цим "товариш".

Також законопроектом пропонується ввести в розпорядок дня військових годину на національно-патріотичну підготовку. Стежити за зазначеною підготовкою буде заступник командира бригади (полку) з морально-психологічної підготовки.

Нагадаємо, 24 грудня російська радіостанція “УВБ-76”, яка належить Збройним силам РФ і резервована для зв’язку в разі загрози Цивільній обороні і катаклізмів, припинила мовлення, після чого заграв російський реп і вигуки “Слава Україні!”.

Українські Національні Новини

Політика