slidchiy-komitet-rf-porushiv-spravu-proti-gromadyan-rosiyi-prichetnikh-do-pravomu-sektoru

Слідчий комітет РФ порушив справу проти громадян Росії причетних до "Правого сектору"

 • 14531 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У Россії порушено кримінальну справу стосовно громадян Російської Федерації, причетних до діяльності "Правого сектора". Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Слідчого комітету РФ.

"Співробітниками управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ГСУ СК Росії спільно з ФСБ і МВС Росії проведено комплекс слідчо-оперативних заходів, в ході яких отримані достатні дані, які свідчать про причетність жителя Удмуртії В'ячеслава Донгузова і жителя Архангельської області В'ячеслава Ясєв, які є громадянами Російської Федерації, до діяльності екстремістської організації "Правий сектор", забороненої рішенням Верховного суду РФ на території Російської Федерації ", - йдеться в повідомленні російського відомства.

На підставі цих даних СК РФ щодо зазначених осіб порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 282.2 КК РФ (участь в екстремістській організації).

"За даними слідства, Донгузов і Ясєв, підтримуючи цілі організації "Правий сектор", в різний час виїхали з території Російської Федерації в Україну, де були добровільно прийняті в якості бійців в так званий Добровольчий український корпус організації "Правий сектор", після чого стали брати активну участь на боці даної організації в бойових діях на південному сході України проти самопроголошених ДНР і ЛНР, маючи при собі вогнепальну зброю, боєприпаси, засоби зв'язку і автотранспорт", - повідомляє відомство.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада у вівторок планує розглянути проект закону про КСУ

     • 12192 переглядiв

    Є.Євтушенко поховають сьогодні в Підмосков'ї

     • 10742 переглядiв

    Зону забруднення у Балаклії зменшено до 150 метрів

     • 9509 переглядiв

    Затори у Києві сягнули семи балів

     • 13410 переглядiв

    NYT отримала Пулітцерівську премію за тексти про Росію

     • 12511 переглядiв

    Вибух стався вночі у центрі Києва

     • 22914 переглядiв