slova-lavrova-pusti-u-mzs-vidreaguvali-na-zayavi-rf-schodo-garantiy-pri-rozminuvanni-ukrayinoyu-portiv

Слова лаврова пусті: у МЗС відреагували на заяви рф щодо гарантій при розмінуванні Україною портів

 • 117538 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Заяви російської федерації стосовно готовності надати гарантії при розмінуванні Україною портів у Чорному морі для вивезення зерна, є лише пустими словами. Як заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, не можна дозволити росії використовувати зернові коридори для нападу на південь України, передає УНН.

Цитата

“Слова лаврова пусті. Україна чітко висловила свою позицію щодо морських портів: для захисту берегової лінії потрібна військова техніка, а для патрулювання експортних шляхів у Чорному морі — місія ВМС. Не можна дозволити росії використовувати зернові коридори для нападу на південь України”, – написав він у своєму Twitter.

Контекст

Сьогодні в Анкарі проходить зустріч міністрів закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу та голови мзс росії сергія лаврова. Темою переговорів є безпечний коридор для суховантажів із зерном із портів України.

Міністр закордонних справ росії сергій лавров під час перемовин з Чавушоглу заявив, що москва готова оформити гарантії безпеки підходу суден після розмінування Україною портів, та не користуватиметься цим у цілях війни.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі