slova-putina-kazhut-vsogo-lishe-pro-zaminu-shturmu-azovstali-na-oblogu-radnik-mera

слова путіна кажуть всього лише про заміну штурму "Азовсталі" на облогу - радник мера

 • 101793 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Після слів президента рф володимира путіна про наказ не штурмувати завод "Азовсталь" у Маріуполі ситуація для цивільних і військових, які там перебувають, не зміниться, адже штрум просто заміняють на повну облогу, вважає радник мера міста Петро Андрющенко, пише УНН.

Цитата

"Штурм Азовсталі. Варто звернути увагу, шо слова путіна (якщо вже їм вірити) кажуть не про скасування штурму, як такого. А про повну облогу. По суті ситуація для наших захисників та цивільних в Азовсталі нічого не змінеться. Тут лише бажання путіна хоч якось на фоні зруйнованого міста прозвітувати про перемогу, якої нема. Нічого нового для росіян - якщо чогось нема - треба його вигадати", - написав Андрющенко у Telegram.

Деталі

Також він висловився щодо евакуації, яку мають спробувати провести сьогодні знову.

"Сьогодні евакуація має початись о 14:00 - погрузка від Порт-Сіті. Одразу - організація подання автобусів, погрузка та виїзд взяли на себе росіяни. Тому, чекаємо на офіційні повідомлення. Перша успішна евакуація може стати запорукою повної евакуації бажаючих. То ж - наберіться терпіння", - зауважив Андрющенко.

Раніше

путін наказав російським окупантам замінити штурм "Азовсталі" на блокування.

Україна вимагає від рф терміновий гуманітарний коридор з заводу "Азовсталь" у Маріуполі, де, за оцінками, перебуває близько тисячі цивільних та українські захисники, серед яких близько 500 поранених.

Сьогодні, 21 квітня, з міста продовжать евакуацію жінок, дітей та осіб похилого віку, після вчорашньої спроби відкрити коридор, який, утім, через дії росіян спрацював не так, як було заплановано.

Українські Національні Новини

Суспільство