slovachchina-ne-ukhvalila-rishennya-pro-peredachu-ukrayini-mig-29-mizhnarodni-peregovori-prodovzhuyutsya

Словаччина не ухвалила рішення про передачу Україні МіГ-29, міжнародні переговори продовжуються

 • 459068 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Уряд Словаччини ще не ухвалив рішення про передачу Україні МіГ-29. Міжнародні переговори все ще тривають. Про це заявив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь, передає УНН з посиланням на Pravda.

Цитата

«Уряд ще не ухвалив рішення про (передачу – ред.) МіГ-29, міжнародні переговори все ще тривають», - сказав Надь.

Деталі

За його словами, він ознайомив кабінет міністрів із пропозицією, отриманою Словаччиною, а начальник Генерального штабу збройних сил Словаччини Даніель Змеко розповів про технічні аспекти.

Повідомляється, що члени комітету Нацради з оборони і безпеки на спеціальному вечірньому засіданні у вівторок взяли до відома інформацію про можливість надання МіГ-29 Україні.

Надь також підтвердив, що деякі МіГи, якщо їх відправлять в Україну, будуть використовувати тільки на запчастини через їхній технічний стан. Він також підтвердив намір передати винищувачі спільно з Польщею, про що ще ведуться переговори.

«На даний момент ми ще не отримали правовий аналіз, згідно з яким можна було б жертвувати МіГ-29 відповідно до конституції»— сказала віце-прем'єр Вероніка Ремішова.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Словаччина планує надати Україні 10 з 11 своїх літаків МіГ-29 радянського виробництва, які зняли з озброєння у 2022 році.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь підтверджував, що Польща погодилася на спільну передачу МіГ-29 Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу