slovachchina-otrimala-pershu-partiyu-rosiyskoyi-vaktsini-vid-koronavirusu

Словаччина отримала першу партію російської вакцини від коронавірусу

 • 16591 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Словаччина отримала першу партію з 200 тис. доз Sputnik V, ставши другою державою-членом Європейського Союзу, яка отримала російську вакцину від коронавірусу. Про це пише "Радіо Свобода", передає УНН.

Що відомо

Словаччина слідом за Угорщиною вирішила використати російську вакцину, навіть незважаючи на те, що вона не отримала схвалення органу-регулятора – Європейського агентства з лікарських засобів (EMA).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісія не виключає централізовану закупівлю російської вакцини від COVID-19

Прем’єр-міністр Словаччини Ігор Матович назвав придбання російської вакцини правильним кроком, оскільки, на його думку, «COVID-19 нічого не знає про геополітику».

Словаччина заявила про закупку загалом 2 мільйонів вакцин Sputnik V і очікує, що половина буде доставлена в цьому місяці.

У МОЗ країни зазначили, що вакцинація Sputnik V може розпочатися через кілька тижнів.

Що передувало

Раніше уряди Словаччини вирішив, що не буде продовжувати переговори, що стосуються придбання російської вакцини Sputnik V.

У серпні Росія схвалила Sputnik V, першу в світі вакцину проти COVID-19, що спонукало вчених усього світу засумніватися в її безпечності та ефективності, оскільки вона була зареєстрована до того, як стали доступні результати третьої фази досліджень.

Але на початку лютого в медичному журналі The Lancet була оприлюднена стаття творців російської вакцини про проміжні результати третьої фази клінічних досліджень, у якій стверджується, що ефективність цієї вакцини проти симптоматичного перебігу COVID-19 становить 91,6%, приблизно на тому ж рівні, що і у сновних західних вакцин.

Вакцина Sputnik V схвалена для використання приблизно в 30 країнах.

Українські Національні Новини

Новини Світу