slovachchina-priymaye-vid-italiyi-obovyazki-derzhavi-golovi-obsye

Словаччина приймає від Італії обов'язки держави - голови ОБСЄ

 • 9718 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Обов'язки держави - голови Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з 1 січня переходять від Італії до Словаччини, яка буде їх виконувати протягом 2019 року. Про це повідомляє УНН із посиланням на сторінку ОБСЄ.

Словацькими пріоритетами в ОБСЄ визначені врегулювання існуючих і профілактика назріваючих конфліктів, ефективний мультилатералізм і забезпечення безпечного майбутнього планети. Особливу увагу Братислава має намір приділити врегулюванню ситуації на сході України.

Реалізацію визначених пріоритетів словацький уряд поклав на міністра закордонних справ Мирослава Лайчака. Під його керівництвом буде відбуватися процес головування республіки в ОБСЄ. Глава МЗС на початку 2019 роки планує, зокрема, відвідати Київ, де з українським керівництвом обговорить можливості врегулювання ситуації на Донбасі.

В ОБСЄ Словаччина має намір діяти під девізом: "Головування, орієнтоване на людину".

Нагадаємо, спостерігачі Місії ОБСЄ на залізничній станції “Червона Могила” у Вознесенівці зафіксували шість вагонів-цистерн, на п’яти з яких кирилицею з обох боків були написи “Обережно! Сірчана кислота”.

Українські Національні Новини

Політика