slovachchina-visilaye-trokh-diplomativ-rosiyi-na-znak-solidarnosti-z-chekhiyeyu-zmi

Словаччина висилає трьох дипломатів Росії на знак солідарності з Чехією - ЗМІ

 • 18814 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Словаччина висилає трьох російських дипломатів. Їм дали тиждень на те, щоб покинути країну, заявив прем'єр-міністр Едуард Хегер на брифінгу в четвер, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Хегер заявив, що Словаччина солідарна з Чеською Республікою, яка змусила більшість російських диппрацівників покинути країну після того, як звинуватила російських шпигунів у причетності до вибуху на складі боєприпасів в 2014 році.

Контекст

Влада Чехії на минулих вихідних оголосила про висилку 18 російських дипломатів. Так Прага відповіла на ймовірну причетність Москви до вибуху на складі боєприпасів у Врбетіце в 2014 році.

За версією чеської влади, до вибуху причетні російські спецслужби. При цьому поліція Чехії оголосила в розшук двох громадян РФ - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

У МЗС РФ висловили чеській владі протест і пообіцяли відповісти на їхні дії. Пізніше у МЗС РФ був викликаний посол Чехії в Москві Вітєзслав Півонька. Йому було оголошено про заходи з боку Росії.

Крім цього, російський МЗС оголосив персонами нон грата 20 чеських дипломатів.

Сьогодні, 22 квітня, Чехія заявила, що зменшить склад російського посольства Росії в Празі до розміру чеської дипмісії в Москві.

Також Прага закликала партнерів по ЄС і НАТО висилати російських дипломатів на знак солідарності.

Українські Національні Новини

Новини Світу