slovyansk-znakhoditsya-za-10-km-vid-liniyi-frontu-misto-obstrilyuyut-z-rszv-ta-artileriyi

Слов'янськ знаходиться за 10 км від лінії фронту: місто обстрілюють з РСЗВ та артилерії

 • 324321 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Російські загарбники обстрілюють Слов’янськ з РСЗВ та звичайної артилерії. Місто знаходиться за 10 кілометрів від лінії фронту, та щоденно перебуває під масивними ударами рашистів. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник Слов’янської МВА Вадим Лях, передає УНН.

Цитата

“Місто обстрілюють вже не тільки з РСЗВ, але й зі звичайної артилерії…Всього, з початку агресії у місті загинуло 18 мешканців, а отримали поранення 71 людан. Дійсно, фронт знаходиться вже за 10 км, але наші Збройні Сили мужньо відбивають усі спроби ворога просунутись, тому все залишається на місці”, – повідомив Лях.

Деталі

Він зазначив, що Українським Збройним Силам не вистачає далекобійної артилерії, оскільки постачання лише замінюють техніку, яка виходить з ладу.

Мер Слов'янська також повідомив, що у місті є проблема з водою – централізований водопровід не працює вже більше місяця. Але ситуацію вирішують за рахунок підвезення води та свердловин.

Можливість евакуації з міста наразі існує та продовжується. На даний момент у місті залишається 22 тисячі осіб (за даними на 2021 рік населення Слов'янська становило 107 тисяч).

Доповнення

Російські загарбники вночі обстріляли Слов'янськ на Донеччині. Пошкоджено кілька приватних будинків, поранено жінку.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП