sluga-narodu-zberetsya-sogodni-na-zasidannya-y-govoritime-pro-rinok-zemli

"Слуга народу" збереться сьогодні на засідання й говоритиме про ринок землі

 • 9080 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. На засіданні фракції "Слуга народа" сьогодні обговорюватимуть скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Очікується, що на засіданні прибуде Президент Володимир Зеленський. Про це заявила представник уряду в парламенті Ірина Верещук під час Погоджувальної ради, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні буде засідання фракції "Слуга народа" і ми вкотре будемо обговорювати позицію. Ніхто не сдасть українських інтересів, і гарантовані права власників будуть захищені. Я особисто не буду голосувати за такі закони, які будуть обмежувати права, які не гарантуватимуть, що люди, користувачі паїв, які здають їх в оренду, не зможуть отримати їх у власність", - зазначила Верещук.

За її словами, зокрема, фракція вирішить, які саме законопроекти буде ухвалювати під час їх розгляду в сесійній залі. Засідання фракції, за її словами, заплановане на 18:30. Також очікується прибуття Президента Володимира Зеленського.

Парламентарка наголосила, що проблема "полювання" на українські землі "з боку транснаціональних корпорацій існує, і українські земельні закони мають запобігти цьому, втім говорити про запровадження ринку землі в країні слід "більш предметно".

При цьому вона додала, що на сьогоднішній день власник земельного паю отримає за гектар своєї землі лише 130 грн, в середньому, а продати свій наділ він взагалі не може.

"Погодьтеся, це ненормально", - підкреслила парламентарка.

Нагадаємо, до кінця поточного року парламент має ухвалити блок земельних законопроектів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський призначив голову Кіровоградської ОДА

     • 7727 переглядiв

    В районі Петрівського завершилася практична фаза розведення

     • 22771 переглядiв

    В Україні хочуть запровадити нову модель інтернатури - МОЗ

     • 16105 переглядiв

    У Раді планують завершити роботу над Виборчим кодексом

     • 10547 переглядiв

    Порошенко знову не з’явився на допит до ДБР

     • 14470 переглядiв