slugi-narodu-ne-initsiyuvatimut-skasuvannya-drugogo-turu-mistsevikh-viboriv-cherez-covid-19-zayava

“Слуги народу” не ініціюватимуть скасування другого туру місцевих виборів через COVID-19 - заява

 • 10499 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. ​​Партія “Слуга народу” спростувала інформацію, що вони ініціюватимуть скасування другого туру місцевих виборів через поширення COVID-19. Про це повідомляє УНН з посиланням на Telegram-канал “Слуга народу”.

“​​Партія “Слуга народу” не ініціюватиме скасування другого туру місцевих виборів через поширення коронавірусу. Офіційно спростовуємо інформацію, що розповсюджують ЗМІ. Згадана ініціатива є особистою думкою окремого депутата і не збігається з позицією партії “Слуга Народу”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виборчий процес перебуває на фінішній прямій і подібні зміни в ньому неможливі.

“Слуга народу” виступає за чесне і прозоре проведення виборів задля оновлення влади на місцях. Ми закликаємо зробити волевиявлення максимально безпечним для громадян і створити всі умови для дотримання протиепідемічних заходів під час проведення голосування”, - вказано у повідомленні.

Повідомляється, що другий тур місцевих виборів відбудеться протягом трьох тижнів з моменту встановлення результатів першого туру. Обиратимуть голів громад, де налічується понад 75 тис. виборців, якщо в першому турі жоден із кандидатів не набрав 50% плюс 1 голос. У громадах, де виборців менше, голову обиратимуть простою більшістю.

Раніше УНН повідомляв, що депутати від "Слуги народу" зареєстрували постанову у ВР, яка скасовує повторне голосування на виборах депутатів сільських, селищних, міських рад (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч осіб) та сільських, селищних, міських голів.

Українські Національні Новини

Політика