slugi-narodu-sogodni-zbirayutsya-na-fraktsiyu-obgovoryat-zakon-pro-zbroyu-i-kadri

"Слуги народу" сьогодні збираються на фракцію: обговорять закон про зброю і кадри

 • 12227 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. У понеділок, 15 лютого, відбудеться засідання фракції “Слуга народу”, під час якого народні депутати обговорять низку законодавчих ініціатив, зокрема про цивільний обіг зброї та про "євробляхи". На порядку денному – низка кадрових питань. Про це в коментарі УНН розповіла заступниця голови фракції Євгенія Кравчук.

Цитата:

"Окрім закону про цивільний обіг зброї, який є доволі дискусійним ( у нас поки немає єдиної позиції, сьогодні будуть такі дебати з цього приводу) є два законопроекти, які стосуються "євроблях" – це зміна до податкового кодексу і зміна до митного кодексу. Фактично, компромісний варіант, який знайшов профільний комітет", - сказала Кравчук.

Деталі

З її слів, ці законопроекти дадуть можливість автовласникам знову отримати період на розмитнення, але треба буде сплатити і штраф 8,5 тис. грн, і акциз. Наступний крок – це розробка законопректу, який поступово зменшить акциз і мито протягом певного періоду до мінімальної ставки.

"З приводу кадрових питань, не можу сказати напевно, що буде обговорюватись пан (в.о. міністра енергетики – ред.) Юрій Вітренко… Однозначно, ми планували обговорити ситуацію, яка склалась щодо пана Уруського. У нього є підтримка прем’єра і підтримка Президента, підтримка профільного комітету, але у публічному просторі з’явилось, що хтось з колег почав збирати якісь підписи за відставку. Такі речі треба спочатку вирішувати на фракції. Сьогодні це обговоримо", - зазначила співрозмовниця.

Що було раніше

Зауважимо, минулого тижня голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко повідомив, що в понеділок 15 лютого, під час засідання фракції, "слуги народу" вирішать, чи спрямовувати втретє подання щодо призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики та віце-прем'єра.

Українські Національні Новини

Політика