slugi-narodu-zavtra-planuyut-rozblokuvati-pidpisannya-zakonoproektu-pro-banki

“Слуги народу” завтра планують розблокувати підписання законопроекту про банки

 • 16848 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Верховна Рада України на завтрашньому пленарному засіданні буде розглядати проект постанови про скасування ухваленого законопроекту про банки. Фракція “Слуга народу” її підтримувати не буде. Про це УНН повідомила заступниця голови фракції Євгенія Кравчук.

“Ще будуть додані постанови на завтрашнє засідання, зокрема, про скасування банківського законопроекту – ми її відхилимо. Сьогодні Регламентний комітет проводить засідання, розгляне їх”, - повідомила Кравчук.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №2571-д про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

Пізніше позафракційний (був виключений з фракції "Слуга народу") народний депутат Антон Поляков зареєстрував у парламенті 13 травня постанову про скасування результатів голосування за закон №2571-д - законопроекту про банки, - який Верховна Рада цього ж дня підтримала у другому читанні та в цілому.

Законопроект, який ще називають «антиколомойським», зокрема, передбачає, що власники і екс-власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт назвав ризики ухвалення законопроекту про банки

Очікується, що ухвалення та підписання цього законопроекту дозволить Україні отримати черговий транш макрофінансової допомоги. Водночас експерти вбачають у документі цілу низку ризиків, зокрема, той факт, що рішення правління НБУ стають над рішеннями українських судів.

Українські Національні Новини

Політика