slukhannya-u-spravi-mh17-vidnovlyatsya-sogodni-sud-vidpovist-na-vimogi-zakhistu-pulatova

Слухання у справі MH17 відновляться сьогодні: суд відповість на вимоги захисту Пулатова

 • 14666 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Засідання суду у справі про збиття літака рейсу МН17 в небі над Донбасом в 2014 році продовжиться в сьогодні, 20 грудня. Суд відповість на клопотання захисту Олега Пулатова. Про це 8 грудня заявив головуючий суддя Фредерік Стейнхаус під час слухань, пише УНН.

Цитата

“Ми почали цей день з деяких рішень, які вплинули на графік в даному випадку. Наступний крок - підведення підсумків, яке, як і було заплановано, розпочнеться 20 грудня. Сьогодні захист подав клопотання, за яким суд повинен прийняти рішення. Ми не будемо приймати це рішення ні зараз, ні завтра. Це рішення ми винесемо 20 грудня о 10:00 до початку підбиття підсумків. Судове засідання відкладається до понеділка, 20 грудня, 10:00", — сказав суддя.

Деталі

Мова про запит сторони захисту. Так, виступаючи в суді, адвокат Олега Пулатова Сабін тен Дуссхате озвучила запит щодо свідка S45.

На слуханнях в листопаді захист вже звинувачував прокуратуру в тому, що та проігнорувала свідка S45, який, нібито, служив в 53-й зенітно-ракетній бригаді ЗС РФ з Курська і думку якого адвокати порахували важливою.

Прокуратура тоді заявила, що надана свідком S45 інформація не є важливою для справи, так як свідок заявив, що не причетний до трагедії МН17 і нічого про це не знає.

Раніше тен Дуссхате заявила, що звинувачення зобов'язане надати всі відповідні документи по S45. За її словами, жодних документів від цього свідка в матеріалах справи немає.

Юрист заявила, що прокуратура зажадала зберегти конфіденційність свідка і секретність документів, щоб не допустити переслідування свідка. Клопотання про нерозголошення документів слідчий суддя раніше задовольнив.

Водночас, за словами тен Дуссхате, свідчення S45 нібито здатні виправдати її клієнта.

Юрист також звинуватила прокуратуру і слідчого суддю в змові: вони нібито спільно намагалися перешкодити захисту побачити відповідні документи. У підсумку вона зажадала, щоб суд зобов'язав прокуратуру долучити всі документи про S45 до матеріалів справи.

Відповідаючи на аргументи, прокурор Тейс Бергер заявив, що "захист не звертає уваги на події останнього слухання справи".

Він зазначив, що захист попросив дати документи про допит S45, але суд відхилив цю вимогу, так як це не мало відношення до справи. Бергер також заявив, що S45 нічого не знає про 53-тю бригаду і що частина свідчень свідка була надана захисту.

Справа MH17

17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів рейсом МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий в небі над Донецькою областю. Всі 298 осіб, що знаходилися на борту, загинули.

24 травня 2018 року Спільна слідча група з розслідування катастрофи рейсу MH17 визначила, що літак був збитий самохідною установкою "Бук", що належить 53-й бригаді з міста Курська в Російській Федерації.

У червні 2019 року слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи MH17.

Процес у справі MH17 в окружному суді Гааги почався 9 березня минулого року. Судовий процес стосується перших чотирьох обвинувачених у збиванні літака рейсу MH17. Підозрювані - троє громадян Росії і один - України - Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і Леонід Харченко, яких звинувачують у причетності до трагедії рейсу МН17 Малазійських авіаліній.

Українські Національні Новини

Політика