sluzhbovtsi-ternopilskoyi-oda-roztratili-ponad-13-mln-derzhkoshtiv

Службовці Тернопільської ОДА розтратили понад 13 млн держкоштів

 • 9094 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Службових осіб управління Тернопільської ОДА викрили на розтраті понад 13 млн державних коштів. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Прокуратурою Тернопільської області розпочато 4 кримінальні провадження за ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем), ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи одного з управлінь Тернопільської обласної державної адміністрації наприкінці 2016 року підписали завідомо неправдиві акти виконаних робіт з приватними підприємствами із сусідніх областей. У документах йшлося про будівництво очисних споруд чергової частини медичного закладу та ремонт дороги у райцентрах області.

Насправді роботи на об’єктах не виконувалися взагалі або були розпочаті, але не завершені. Злочини викрито спільно з працівниками Служби безпеки України в Тернопільській області.

Збитки, завдані державному та місцевим бюджетам становлять понад 13 млн грн.

Як повідомляв УНН, службовців Нацполіції викрили у привласненні майже 10 млн грн, призначених для виплат поліцейським.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП