smert-aktivista-zhovtikh-zhiletiv-vodiya-vantazhivki-zaareshtuvali

Смерть активіста "жовтих жилетів": водія вантажівки заарештували

 • 8291 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. У Нідерландах затримали водія вантажівки, якого підозрюють у смертельному наїзді на учасника акції "жовтих жилетів" у Бельгії. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання NOS.

"Водій вантажівки, який був арештований минулої ночі за підозрою в наїзді на демонстранта, виявися людиною 56 років з містечка Дунген. Це підтвердила Державна прокуратура у Льежі. 50-річний демонстратор, який брав участь у протестах, загинув у результаті наїзду", - йдеться в повідомленні.

Чоловік був затриманий у Нідерландах, і Бельгія попросила про його екстрадицію, пише видання. Якщо він погодиться, то буде доставлений до Бельгії протягом тижня. Якщо ні – тоді це питання вирішуватиме суд.

При цьому видання повідомило, що інцидент відбувся вчора ввечері о 22:00, наразі дані про нього не розголошуються. За даними правоохоронців, коли демонстранти заблокували автомагістраль E25 від Льєжа до Маастріхту і намагалися зупинити водія вантажівки. Згідно з бельгійськими ЗМІ, водій зчинив наїзд на демонстранта навмисне після того, як двоє активістів із "жовтих жилетів" спробували вдарити у вікно.

Як повідомляв УНН, увечері п'ятниці, 11 січня, у Бельгії вантажівка скоїла наїзд на одного з мітингарів, котрі блокували ділянку дороги. Внаслідок наїзду потерпілий загинув на місці.

Нагадаємо, у Франції під час акції "жовтих жилетів" поліція заарештувала 240 учасників протестів.

Українські Національні Новини

Новини Світу