smert-ukrayintsya-u-portugaliyi-vidbulosya-pershe-zasidannya-sudu

Смерть українця у Португалії: відбулося перше засідання суду

 • 13759 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. У Португалії сьогодні, 2 лютого, відбулося перше судове засідання у справі про смертельне побиття українця Ігоря Гоменюка. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Радіо Свобода".

Цитата

“Перше судове засідання сьогодні відбулося нарешті. Були присутні всі захисники трьох обвинувачених. Був присутній адвокат, що захищає інтереси Оксани (дружини – ред.) та дітей Ігоря Гоменюка… Кожен адвокат (обвинувачених – ред.) сказав, що його підзахисний не винний”, – сказала адвоката родини Гоменюка Анни Гуцул.

Деталі

За словами адвокатки, всі троє обвинувачених – інспектори Служби у справах іноземців і кордонів, а саме Дуарте Лажею, Бруно Совса та Луїз Сілва, були присутні на засіданні. Вони заперечують свою причетність до злочину.

“Начебто, коли вони ввійшли, то Ігор вже був зв’язаний цим скотчем, руки й ноги в нього були зв’язані, а вони його знайшли вже в такому стані”, – додала Гуцул.

Судове засідання продовжиться завтра. Суд повинен заслухати свідків.

Як повідомляв голова Спілки українців Португалії Павло Садоха, побитого чоловіка, скутого кайданками, лишили на ніч одного в кімнаті без відеонагляду, де з ним стався приступ епілепсії. Внаслідок цього Гоменюк задихнувся.

Один із обвинувачених заявляв у пресі, що заперечує обвинувачення в убивстві, і покладав вину за смерть Гоменюка на стан здоров’я затриманого, відсутність медичної допомоги і дії інших осіб.

Нагадаємо

У МЗС повідомили, що уряд Португалії виплатить компенсації родині вбитого в аеропорту Лісабона українця Ігоря Гоменюка.

Глава прикордонної служби Португалії (SEF) пішла у відставку після багатомісячних відкидань свого зв’язку зі смертельним побиттям українця, затриманого в аеропорту Лісабона за спробу в’їхати в країну без дійсної візи.

Додамо, 42-річний українець Ігор Гоменюк був затриманий працівниками Служби у справах іноземців і кордонів (SEF) в аеропорті Лісабону 10 березня 2020 року – за словами його родини, він прибув туди в справах працевлаштування. Через два дні перебування в центрі тимчасового тримання мігрантів Гоменюк помер. За даними судово-медичної експертизи, його тіло було все вкрите слідами побиття. У нього лишилася дружина і двоє дітей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП