smert-v-metro-u-kharkovi-suditimut-dispetchera-pidzemki

Смерть в метро: у Харкові судитимуть диспетчера підземки

 • 12404 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Прокуратура Харкова направила до суду обвинувальний акт щодо диспетчера метрополітену, яку підозрюють у порушення правил безпеки руху, внаслідок якого загинула людина. Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської області, передає УНН.

"Харківська місцева прокуратура №5 затвердила обвинувальний акт щодо порушення правил безпеки руху працівником метрополітену, внаслідок чого загинув чоловік (ч. 3 ст. 276 КК України)", – зазначено в повідомленні.

За словами в. о. керівника місцевої прокуратури Андрія Кравченка, у середині січня до тунелю станції метро "Центральний ринок" пройшов 80-річний чоловік. При цьому спрацювала сигналізація, однак чергова по станції проігнорувала це. Порушуючи посадові інструкції, жінка не повідомила поїзного диспетчера про подію та вимкнула сигнальне освітлення тунельної сигналізації, не вживши жодних заходів із затримання порушника.

"Дідусь пройшов тунелем близько 50 м, після чого його збив потяг. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік того ж дня помер у лікарні. На сьогодні жінку звільнено з посади. Обвинувальний акт стосовно неї передано до Ленінського районного суду м.Харкова. Максимальна санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі", – повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, працівниці метрополітену Харкова повідомили про підозру через порушення правил безпеки руху транспорту. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП