smertelna-dtp-na-zhytomyrshchyni-spravu-nardepa-nikolaienka-napravyly-do-sudu

Смертельна ДТП на Житомирщині: справу нардепа Ніколаєнка направили до суду

 • 17380 переглядiв

Справа народного депутата України Андрія Ніколаєнка про смертельну ДТП у Житомирській області, де він на швидкості збив на смерть 18-річного пішохода, передана до суду.

ДБР закінчило розслідування відносно народного депутата України, який вчинив смертельну ДТП на Житомирщині, обвинувальний акт направлено до суду, повідомили у бюро у вівторок, пише УНН.

Деталі

Як повідомляли УНН джерела у правоохоронних органах, ідеться про нардепа Андрія Ніколаєнка.

Як вказали у ДБР, подія сталася на трасі Київ-Чоп у Житомирському районі близько десятої ранку 3 листопада 2023 року.

"Автомобіль, за кермом якого перебував народний депутат, наїхав на пішохода. Встановлено, що водій всупереч вимогам правил дорожнього руху рухався зі столиці до Львова з перевищенням дозволеної швидкості. Зокрема, камери на трасі Київ – Чоп зафіксували перевищення допустимої швидкості на 40 до 50 км/год, у тому числі одна з камер зафіксувала таке перевищення у межах населеного пункту, де сталася трагедія. Це підтвердила й фототехнічна експертиза" , - йдеться у повідомленні ДБР. 

За даними ДБР, 18-річна місцева жителька перебігала проїзну частину в селі. Водій, перевищуючи дозволену швидкість, не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості або зупинки транспортного засобу та допустив наїзд на потерпілу. Дівчина від отриманих ушкоджень померла на місці події.

 Слідство встановило, що дотримання водієм вимог ПДР щодо руху із допустимою швидкістю та своєчасне гальмування надало б можливість потерпілій перебігти дорогу.

"Підкреслимо, що винуватець ДТП систематично притягався до адміністративної відповідальності патрульною поліцією за перевищення швидкості. Лише протягом 2022-2023 років щодо нього було винесено 22 постанови про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення", - йдеться у заяві ДБР. 

Народний депутат України обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Смертельна ДТП на Житомирщині: ДБР завершило розслідування у справі нардепа Ніколаєнка29.02.24, 11:59 • [views_0]