smertelniy-koronavirus-goncharuk-doruchiv-operativno-organizuvati-evakuatsiyu-ukrayintsiv-z-kitayu

Смертельний коронавірус: Гончарук доручив оперативно організувати евакуацію українців з Китаю

 • 23693 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. МЗС, ДСНС, Міноборони та Мінінфраструктури мають оперативно розробити план та організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах інфекції. Про це Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Гончарук повідомив, що доручив посилити безпекові та профілактичні заходи з недопущення занесення і поширення в Україні нового коронавірусу з Китаю.

За його словами, в Україні на сьогодні не зареєстрований жодний лабораторно підтверждений випадок захворювання серед людей. Але ми готові до будь-яких сценаріїв.

"Додатково МЗС, ДСНС, Міноборони та Мінінфраструктури мають оперативно розробити план та організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах інфекції", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфікованих коронавірусом 2019-nCoV громадян України на території Китаю немає – посольство

Гончарук наголосив, що "на ранок понеділка у мене на столі має бути чіткий план заходів від МОЗ щодо недопущення занесення вірусу і поширення його на території України".

"Також доручив оперативно розробити Національний план протиепідемічних заходів реагування на поширення вірусу із залученням МОЗ, МВС, Міноборони, МОН, Мінінфраструктури та низки інших служб і відомств", - зазначив прем'єр.

Крім того, голови ОДА і держадміністрації у м.Києві мають посилити заходи захисту на місцевому рівні.

"Також розглядаємо доцільність встановлення режиму підвищеної готовності у рамках єдиної державної системи цивільного захисту. Безпека українців по всьому світу — завдання №1 для уряду", - резюмував він.

Нагадаємо, станом на 31 січня, кількість загиблих в результаті зараження коронавірусом в Китаї досягла 213 осіб.

Українські Національні Новини

Політика