smishno-bulo-na-tse-divitisya-nardep-prokomentuvav-sprobi-gerusa-ekzamenuvati-v-o-ministra-energetiki

"Смішно було на це дивитися": нардеп прокоментував спроби Геруса екзаменувати в.о. міністра енергетики

 • 13574 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Відповідальним за нинішню ситуацію на енергоринку є Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Голова енергетичного Комітету ВР Андрій Герус завів туди без конкурсу 4 людини. Тому екзаменувати він має їх, а не в.о. міністра енергетики. Так заступник голови енергетичного Комітету ВР, народний депутат від ВО "Батьківщина" Олексій Кучеренко прокоментував сьогоднішню заяву Андрія Геруса про виклик Ольги Буславець на звіт у ВР, передає УНН.

За його словами, це вже не перша спроба Геруса екзаменувати в.о. міністра енергетики, але всі вони "смішні".

"Буславець - це професійна людина. Я бачив її вдруге в житті на засіданні Комітету. І коли Герус вирішив її по енергоринку щось проекзаменувати - це була розмова дорослого з малим. Смішно було на це дивитися.

От такого бездарного керівника нам "Слуга народу" поставив", - каже Кучеренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Демарш": експерт пояснив нападки Коломойського на Міненерго

Він переконаний, що питати за ситуацію на енергоринку треба в НКРЕКП.

"Всім, хто хоч трохи розбирається в енергетиці треба уяснити, що відповідальним за ситуацію на енергоринку є НКРЕКП. Герус провів туди свої 4 кандидатури без конкурсу, а потім провів закон, яким тимчасові стали постійними, то Герусу може треба на килим цих членів викликати? Що заважає на Комітет за 9 місяців викликати їх?", - наголошує нардеп.

Він зауважує, що авторитет Герус втратив не лише серед експертів ринку, а й серед працівників. На минулому тижні було виїзне засідання Комітету на Донеччині, де народні обранці мали проговорити стан справ з шахтарями, але Герус туди не поїхав через страх своєї безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Енергетичний комітет ВР на чолі з Герусом звинуватили у фейках і популізмі

"Ви здається питали, чому Герус не поїхав до шахтарів? Бо вони б йому пику набили. Він разом зі своїми спекулянтами виводить гроші з ринку і вони заробляють мільярди, а до шахтарів і до "Енергоатому" ці гроші не доходять", - наголосив Кучеренко.

Нагадаємо, шахтарі вимагають відставки Геруса з енергетичного комітету ВР. Вони розповідають, що залишилися без роботи через лобіювання Герусом імпорту електроенергії з РФ і сумнівних схем в "Центренерго", який до звільнення попереднього менеджменту пов’язували з Ігорем Коломойським. Петиція шахтарів до Президента майже набрала необхідну кількість голосів.

Також Геруса звинувачують у причетності до комерційних схем на енергоринку країни.

Українські Національні Новини

Політика