smm-zafiksuvala-na-donbasi-ponad-870-protitankovikh-min-deyaki-bilya-zhitlovikh-budinkiv

СММ зафіксувала на Донбасі понад 870 протитанкових мін, деякі біля житлових будинків

 • 12086 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. У період з 1 до 14 червня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі вперше зафіксувала понад 870 протитанкових мін, зокрема деякі біля житлових районів. Про це йдеться у звіті про роботу СММ станом на 15 червня, передає УНН.

"Протягом звітного періоду Місія вперше зафіксувала понад 870 протитанкових мін, зокрема близько 300 мін у полях біля житлових будинків у Водяному та приблизно 440 мін (із яких 10 поблизу житлових будинків) у полях біля Широкої Балки", - повідомили спостерігачі.

Крім того, за їхніми даними, члени збройних формувань продовжували забороняти патрулям Місії доступ на блокпостах уздовж офіційних дорожніх коридорів у Донецькій і Луганській областях. Повідомляється, що в цілому свободу пересування патрулів СММ на місцях обмежували 44 рази - виключно в непідконтрольних урядові районах.

Нагадаємо, у червні спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували колону вантажівок у непідконтрольному урядові районі Донецької області неподалік кордону з Російською Федерацією, де немає прикордонно-пропускних споруд.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП