snayper-mekhanik-vodiy-v-ukrayini-bulo-ofitsiyno-zakripleno-37-novikh-profesiy

"Снайпер", "механік-водій": в Україні було офіційно закріплено 37 нових професій

 • 1774072 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. До Класифікатора професій наприкінці 2022 року внесли загалом 37 нових позицій. Про це у відповідь на запит журналіста УНН повідомило Міністерство економіки України.

Деталі

У Мінекономіки повідомили, що зокрема було додано 10 нових назв професій сфери кібербезпеки та захисту інформації (зокрема, "Конструктор систем кібербезпеки”, "Аналітик з оцінки вразливостей”, "Аудитор програм інформаційних технологій”, "Фахівець з юридичних консультацій та адвокації в сфері кібербезпеки”).

Окрім того, були додані медичні професії у сфері психологічної допомоги, духовної опіки та реабілітації ("Клінічний психолог”, "Психотерапевт”, "Сестра медична (брат медичний) з реабілітації”).

Також слід додати, що в класифікаторі з’явилася професія "Бойовий медик", а загалом група "Військовослужбовці (рядовий, сержантський і старшинський склад)” була розширена на 8 позицій, серед яких, зокрема, "Снайпер”, "Контролер (особливо важливі державні об’єкти)”, "Механік-водій”.

Низку професій перейменували у відповідності до нових умов і технологій виробництва, нових стандартів. Наприклад, "Інженер з профадаптації” замінено на "Фахівець з профадаптації”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зайнятість біженців з України в Чехії збільшується, водночас зростає рівень їх бідності - ЗМІ

Українські Національні Новини

Економіка