sneki-pidvischuyut-rizik-rozvitku-ishemichnoyi-khvorobi-sertsya

Снеки підвищують ризик розвитку ішемічної хвороби серця

 • 11637 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Часте вживання снеків підвищує ризик розвитку ішемічної хвороби серця, передає УНН з посиланням на healthyeating.sfgate.com.

Наприклад, такі снеки, як чіпси, готуються у фритюрі. При смаженні картоплі утворюються трансжири (хімічно змінені жири - ред.). Трансжири провокують підвищення рівня холестерину в крові. Більше того олії, які використовують для смаження чіпсів, часто є насиченими жирами, які також сприяють підвищенню рівня холестерину.

"Високий рівень трансжирів у крові, який провокується високим рівнем холестерину, підвищує ризик розвитку ішемічної хвороби серця", - пише видання.

Довідка: Ішемічна хвороба серця (ІХС) - захворювання, що виникає через закупорку артерій бляшками холестеринів. Це хвороба, яка об'єднує стенокардію, інфаркт міокарда та атеросклеротичний кардіосклероз. ІХС - широко поширене захворювання, одна з основних причин смертності, тимчасової та стійкої втрати працездатності у всьому світі.

Нагадаємо, українські парламентарії заговорили про необхідність підвищення акцизів на снеки з метою зменшити їх споживання.

Також, раніше один з депутатів ВР запропонував заборонити продаж снеків дітям, які не досягли 16-річного віку.

Згідно з даними рітейл-аудиту Nielsen, українці споживають все більше снеків, що, на думку лікарів, згубно позначається на здоров'ї.

Як писав УНН, кілька місяців тому за обман покупців (шляхом розміщення на етикетках помилкових даних про товар) була оштрафована снекова компанія ТОВ "Снек Експорт". Зазначена фірма належить батькові нардепа від Радикальної партії Сергія Рибалки - Віктору Рибалці.

АМКУ зобов'язав компанію виплатити штраф у розмірі 68 тис. грн.

Українські Національні Новини

Суспільство