snig-po-ukrayini-ta-poslablennya-morozu-prognoz-pogodi-ta-situatsiya-na-dorogakh

Сніг по Україні та послаблення морозу: прогноз погоди та ситуація на дорогах

 • 16028 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. По Україні на ранок четверга, 18 лютого, сніжило у більшості областей, така погода протримається впродовж доби, вдень певне послаблення морозів. Проїзд основними дорогами забезпечено. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Укргідрометцентру та Укравтодору.

Прогноз погоди

За повідомленням Укргідрометцентру, 18 лютого невеликий сніг на більшій території країни, вдень в Приазов’ї помірний сніг, на крайньому півдні з дощем. Вітер північний, на півдні та сході південний, 7-12 м/с. Температура вночі 10-17° морозу, вдень 6-12° морозу; на Закарпатті, Прикарпатті та у південній частині вночі 3-8° морозу, вдень 0-6° морозу, на Закарпатті та півдні Одещини 1-6° тепла.

Ситуація на дорогах

На ранок 18 лютого сніг помірної інтенсивності в Івано-Франківській та Львівській областях з добовим приростом 5-10 см, невеликий сніг (1-3 см) у Закарпатській, Чернівецькій, Тернопільській, Хмельницькій, Київській, більшості центральних та південних областях.

"Стан покриття на автодорогах державного значення в більшості регіонів країни місцями засніжений, в південних областях сухий", - повідомили дорожники.

На перевальних ділянках доріг сніг, приріст покриву від 4 до 10 см. Покриття доріг мокре. 

На дорогах державного значення проводяться роботи з розчистки проїзної частини на всю ширину та узбіччя доріг від снігу, ліквідація снігових переметів та обробки покриття доріг протиожеледними матеріалами.

17 лютого знято обмеження для руху вантажного транспорту на автодорозі Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський, км 164+500 – 177+894 (ділянка м. Городенка – с. Устечко) після завершення снігоочисних робіт по розширенню проїзду.

"Проїзд на автодорогах державного значення забезпечено", - запевнили дорожники.

Протягом доби на "гарячу лінію" Укравтодору від водіїв, як вказано, надійшло 11 звернень щодо ускладнення руху при зимовому утриманні доріг, "по яких вжито оперативних заходів реагування".

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 671 одиниця техніки та 921 робітник.

Доповнення

Сніговий циклон, який ввечері 10 лютого зайшов в західну Україну, охопив більшу територію країни. Складні погодні умови спостерігалися на заході, центрі та півночі, згодом - південніше, і характеризувалися випаданням значного снігу, сніговими заметами, дощем при мінусовій температурі повітря. З суботи, 13 лютого, опади поступово почали припинятися.

Українські Національні Новини

Суспільство