snig-u-trokh-oblastyakh-ta-ozheleditsya-prognoz-pogodi-ta-situatsiya-na-dorogakh

Сніг у трьох областях та ожеледиця: прогноз погоди та ситуація на дорогах

 • 12900 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. На ранок п'ятниці, 19 лютого, сніжило у трьох областях, ще у трьох - туман. На дорогах сьогодні ожеледиця. Проїзд основними дорогами забезпечено. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Укргідрометцентру та Укравтодору.

Прогноз погоди

За повідомленням Укргідрометцентру, 19 лютого без опадів, на дорогах ожеледиця. Вітер південний, 5-10 м/с, у південних та східних областях місцями пориви 15-20 м/с. Температура вдень -7...-12°С; у південно-східних областях, на Львівщині та Івано-Франківщині 0...-5°С морозу; на Закарпатті -1...+4°С.

Ситуація на дорогах

На ранок 19 лютого сніг місцями в Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській областях з добовим приростом 1-5 см, у Закарпатській, Львівській та Чернівецькій областях туман; на іншій території країни без опадів.

"Стан покриття на автодорогах державного значення в центральних та подекуди в західних областях місцями засніжений, в інших регіонах переважно сухий", - повідомили дорожники.

На перевальних ділянках доріг без опадів. Покриття доріг переважно мокре, на Вишківському перевалі місцями засніжене.

На дорогах державного значення проводяться роботи з розчистки проїзної частини на всю ширину та узбіччя доріг від снігу, ліквідація снігових переметів та обробки покриття доріг протиожеледними матеріалами.

"Проїзд на автодорогах державного значення забезпечено", - додали дорожники.

Протягом доби на "гарячу лінію" Укравтодору від водіїв надійшло 7 звернень щодо ускладнення руху при зимовому утриманні доріг, по яких, як вказано, вжито оперативних заходів реагування.

Для забезпечення проїзду дорогами державного значення дорожніми організаціями задіяно в роботі 550 одиниць техніки та 764 робітник.

Доповнення

Сніговий циклон, який ввечері 10 лютого зайшов в західну Україну, охопив більшу територію країни. Складні погодні умови спостерігалися на заході, центрі та півночі, згодом - південніше, і характеризувалися випаданням значного снігу, сніговими заметами, дощем при мінусовій температурі повітря. З суботи, 13 лютого, опади поступово почали припинятися. Цього тижня в Україні спостерігалися міцні морози.

Українські Національні Новини

Суспільство