snigopadi-na-odeschini-dorogi-perekrito-na-trasi-zastryagli-dva-avtobusi-z-30-pasazhirami

Снігопади на Одещині: дороги перекрито, на трасі застрягли пасажирські автобуси

 • 16102 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Через снігопади на Одещині досі залишаються перекритими траси М-15 Одеса-Рені та М-16 Одеса-Кучурган та всі автодороги місцевого значення. На додачу до 4-кілометрового затору з вантажівок на Одеській трасі застрягли два автобуси із загалом 31 пасажиром. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України у зведенні про негоду станом на 16 годину, передає УНН.

Обмеження руху:

  • Одеська область – заборонено рух транспортних засобів всіх видів на автодорогах державного значення М-15 Одеса-Рені, М-16 Одеса – Кучурган та на всіх автодорогах місцевого значення.
  • Миколаївська область – обмежено рух великовантажних та великовагових транспортних засобів та автобусів на автодорозі М-13 Кропивницький-Платонове.

Відсутні проїзди:

До 9 населених пунктів в Одеському (1), Білгород-Дністровському (6) та Березівському (2) районах Одеської області.

Затори:

  • Поблизу села Петровірівка Ширяївського району Одеської області на автошляху М-05 Київ – Одеса через перемети та ожеледицю утворився затор з великогабаритних транспортних засобів (близько 100 од., близько 4 км). Для розчистки дороги та ліквідації автомобільного затору залучено 8 од. техніки Служби автомобільних доріг та додатково спецтехніку ДСНС (БАТ – 1 од.). Рух перекрито підрозділами Нацполіції.
  • У районі села Знам'янка Березівського району Одеської області на автошляху М-05 Київ – Одеса перебуває два автобуси (в одному – 18, в іншому – 13 осіб). Для розчистки дороги та буксирування автобусів направлено спецтехніку ДСНС (ІМР – 1 од.).

Деталі

Підрозділами ДСНС проведено буксирування близько 550 транспортних засобів (надано допомогу понад 1 тис. 350 особам), розпилено та прибрано 52 повалених дерева (Одеська – 41, Миколаївська – 6 та Кіровоградська – 5).

Станом на 16:00 спостерігається місцями невеликий сніг у Одеській (сніговий покрив 20-25 см), Київській (до 10 см), Черкаській (до 20 см), Чернігівській (до 2 см) та Вінницькій (до 5 см) областях; невеликий сніг з дощем у Кіровоградській (до 10 см) та Миколаївській (до 15 см) областях.

За інформацією Служби автомобільних доріг, проїзд на дорогах загального користування забезпечено, окрім вказаних вище перекриттів.

Всього для забезпечення проїзду від Служби автомобільних доріг залучено понад 1 тис. 70 працівників та понад 920 од. техніки.

Доповнення

Впродовж доби з 27 на 28 січня 2021 року з півдня на територію України перемістився активний сніговий циклон, який призвів до надзвичайних ситуацій в південній частині території країни.

Так, в Україну прийшли сильні снігопади, через що регіонам доручили чистити дороги та інформувати людей. А школам, де це необхідно, перейти на "дистанційку".

28 січня негода в Україні залишила без світла 143 міст і сіл. Зокрема, в Одеській області понад 50 населених пунктів залишилися без електропостачання через снігопад та сильний вітер.

Окрім того, водіїв ще зранку попередили про затори та обмеження руху через снігопади.

Українські Національні Новини

Суспільство