sogodni-maye-buti-chutno-vidlunnya-nyurnberga-prokuror-mks-radi-bezpeki-oon

"Сьогодні має бути чутно відлуння Нюрнберга" - прокурор МКС Раді Безпеки ООН

 • 203634 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан у четвер заявив, що, на його думку, в Україні було скоєно ймовірні військові злочини після того, як він тричі відвідав країну для розслідування війни. Про це УНН пише посилаючись на Reuters.

Цитата

"Можна побачити безліч руйнувань страждань, і це зміцнює мою рішучість. І мій попередній висновок про те, що є розумні підстави вважати, що злочини, які підпадають під юрисдикцію суду, були скоєні", - сказав Хан членам Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Деталі

Під час свого виступу в Раді Безпеки Хан відверто розповів про жорстокі жахи, які він бачив в Україні.

"Коли я поїхав до Бучі та зайшов за Андріївську церкву, тіла, які я бачив, не були підробкою. Коли я йшов вулицями Бородянки, руйнування, які я бачив у будівлях та школах, були надто реальними", — сказав Хан.

"Коли я виїхав з Харкова, бомби, які я почув, впали, дали похмуре і дуже сильне уявлення про жахливу реальність, з якою стикаються багато наших братів, сестер і дітей, які перебувають у зоні бойових дій".

Посилаючись на Нюрнберзький процес, на якому судили переможених нацистів після Другої світової війни, Хан сказав: "Сьогодні має бути чути відлуння Нюрнберга".

"Нездатність виконати обіцянки Нюрнберга, які ми бачили протягом останніх багатьох десятиліть, діє як закид усім нам як лідерам, не призводить до відчаю чи зневіри, а діє як каталізатор для подальших дій, щоб активізувати нас як міжнародні організації та, як людство", - додав він.

Нагадаємо

Наприкінці квітня парламентський орган головної європейської правозахисної організації ПАРЄ ухвалив резолюцію, що закликає всіх її члени та держави-спостерігачі створити міжнародний кримінальний трибунал, наділений повноваженнями розслідувати та переслідувати російських політиків та солдатів, які вчинили військові злочини в Україні.

Про те, Міністерство закордонних справ України працює над організацією окремого трибуналу проти росії, щоб світ визнав її агресором та змусив виплачувати репарації.

Українські Національні Новини

Новини Світу