sogodni-rozpochavsya-pershiy-litniy-pist

Сьогодні розпочався перший літній піст

 • 9277 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Сьогодні розпочався один із двох літніх постів – Петрів, або Апостольський, названий на честь святих апостолів Петра і Павла, яких вшановують 12 липня. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ПЦУ.

Як пише ПЦУ, Петрів піст встановлений у пам’ять про те, як апостоли, прийнявши Святого Духа в день П'ятидесятниці, у пості та молитві готувалися до всесвітньої проповіді Євангелія. Церква, у свою чергу, закликала вірян молитвою і постом наслідувати апостолів і таким чином готуватися до їхнього свята.

Вимоги щодо обмежень у їжі під час Петрового посту є менш суворими, ніж під час Великого посту, однак треба пам’ятати, що мета посту – духовне очищення, перемога над гріхами і пристрастями, вказали у ПЦУ.

"Хто їсть, не зневажай того, хто не їсть; i хто не їсть, не осуджуй того, хто їсть, тому що Бог прийняв його. Бо Царство Боже — не їжа i питво, але праведнiсть i мир, i радiсть у Святому Духовi", - цитує ПЦУ вислів Апостола Павла. (Рим. 14: 3, 17).

При цьому, Церква порадила постувати правильно, щоб "очистити душу, наситити її Словом Божим, наповнити молитвою, втихомирити своє серце і в такій духовній гармонії наблизитися до Бога".

Нагадаємо, що дотримання посту дуже корисне людям у віці 40-65 років, тоді як вагітним жінкам, дітям, підліткам і хворим постування не рекомендується. 

Також нагадаємо, дієтолог розповідала УНН, що періодичне дотримання посту зменшує навантаження на печінки й нирки, а також знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Сьогодні розпочався перший літній піст

     • 9277 переглядiв

    Семирічний хлопчик у Києві випав з балкону і помер

     • 12916 переглядiв

    Українцям обіцяють місяць без магнітних бурь

     • 12176 переглядiв

    Поїзд зійшов з рейок на мосту в Бангладеш, п'ятеро загиблих

     • 8335 переглядiв

    В ОРДЛО бойовики приховують танки в ангарах – розвідка

     • 8617 переглядiв

    ПАРЄ відхилила термінові дебати по "російському шантажу" і MH17

     • 7072 переглядiв

    П’яний чоловік розмахував ножем на сільському пляжі

     • 7996 переглядiв

    Підрозділ ССО сертифікували як сили швидкого реагування НАТО

     • 16742 переглядiв