sogodni-u-kiyevi-vidkriyut-memorialniy-barelyef-petlyuri

Сьогодні у Києві відкриють меморіальний барельєф Петлюрі

 • 17612 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Сьогодні, 21 січня, о 12:00 відкриють перший у Києві меморіальний барельєф Голові Директорії Української Народної Республіки, Головному Отаману Військ і Флоту УНР Симону Петлюрі. Про це повідомляє Український інститут національної пам'яті УІНП, передає УНН.

"Відкриття пам’ятного барельєфу Симону Петлюрі на вулиці його імені – ще один важливий крок на шляху увічнення одного з чільних діячів української революції 1917-1921 років. Але не достатній. У рамках відзначення столітнього ювілею революції в столиці України має постати пам’ятник Головному Отаману та Голові Директорії УНР Симону Петлюрі. Адже його ім’я (поруч з іменами Мазепи та Бандери) стало одним із символів боротьби українців за свободу", – зазначив Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День соборності: програма святкових заходів у Києві

Урочисте відкриття меморіального барельєфу відбудеться за участі перших осіб держави, за участі українських військовослужбовців, ветеранів російсько-української війни.

Барельєф розмістять на вулиці Симона Петлюри 2/4. Автор барельєфу – скульптор Василь Маркуш.

Нагадаємо, у Києві на вулиці Симона Петлюри наступного тижня відбудеться урочисте відкриття меморіального барельєфу головному отаману військ і флоту УНР Симону Петлюрі.

Українські Національні Новини

Київ