sogodni-v-ivano-frankivsku-suditimut-chinovnika-yakiy-vimagav-khabar-u-150-tis-dolariv

Сьогодні в Івано-Франківську судитимуть чиновника, який вимагав хабар у 150 тис. доларів

 • 8974 переглядiв

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК-КИЇВ. 2 грудня. УНН. Сьогодні в Івано-Франківському міському суді розглядатимуть справу керівника регіонального відділення Фонду держмайна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра, якого на початку жовтня поточного року затримали під час отримання частини хабара, у розмірі 20 тис. дол. США. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Івано-Франківського міського суду.

Нагадаємо, чиновник вимагав 150 тисяч доларів у київського підприємця за зменшення вартості об’єкта нерухомості, виставленого на торги, та допуск до участі у них. Правоохоронці затримали хабарника під час одержання частини неправомірної вигоди у 20 тисяч доларів від посередника.

На минулому судовому засіданні, яке відбулось 25 листопада, прокуратура змінила кваліфікацію злочину зі ст. 368 (вимагання неправомірної вигоди (хабара)) на 369-2 (зловживання впливом), що у свою чергу передбачає значно м'якше покарання. Також Івано-Франківський міський суд наклав арешт на нерухоме майно підозрюваного у Львівській області.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, депутата з Івано-Франківська сьогодні судитимуть за корупційне правопорушення.

Українські Національні Новини

Політика