sogodni-vaks-provede-zasidannya-u-spravi-gladkovskogo-starshogo

Сьогодні ВАКС проведе засідання у справі Гладковського-старшого

 • 11736 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Сьогодні Вищий антикорупційний суд проведе засідання у справі щодо обвинувачення колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського і ще двох осіб щодо зловживання владою або службовим становищем. Про це УНН інформують на сайті “Судова влада”.

Деталі

Отже, підготовче засідання відбудеться о 16:00. Серед обвинувачених — Олег Гладковський, Ігор Павловський, Андрій Араптанов. Державний обвинувач - Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Що було раніше

На початку березня 2019 року тодішній президент України Петро Порошенко заявив, що звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.

Це сталося після того, як журналісти-розслідувачі опублікували кілька частин розслідування про схеми розкрадання мільйонів та відкати в оборонці.

Невдовзі після оприлюднення розслідування були затримані кілька чинних і колишніх посадовців ДП "Спецтехноекспорт", що входить до Укроборонпрому. Їх вважали причетними до розтрати коштів держпідприємства на 55,5 млн грн.

У 2019 році Національне антикорупційне бюро виявило, що у 2017 році тодішній перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олег Гладковський використав своє службове становище з метою отримання неправомірної вигоди компанією “Богдан Моторс”, кінцевим власником якої він був.

19 жовтня 2019 року ВАКС обрав запобіжний захід Гладковському у вигляді тримання під вартою на два місяці з альтернативою застави у понад 10 млн грн. Гладковський вийшов з СІЗО під заставу. Рішенням суду на нього поклали процесуальні обов’язки, дію яких неодноразово продовжували.

На початку червня 2020 року досудове розслідування у справі стосовно Гладковського було завершено. Справу має розглядати Вищий антикорупційний суд України.

Українські Національні Новини

Суспільство