sogodni-vidbudetsya-zustrich-radnikiv-normandskogo-formatu

Сьогодні відбудеться зустріч радників "нормандської четвірки"

 • 32429 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Сьогодні у Парижі відбудеться зустріч політичних радників лідерів країн "Нормандського формату" — України, Франції, Німеччини та Росії. Про це у відеозверненні повідомив президент України Володимир Зеленський, передає УНН.

Цитата

“Завтра (26 січня — ред.) відбудеться зустріч радників „нормандського формату“. Ми працюємо, щоби якнайшвидше відбулася зустріч чотирьох президентів, для майбутнього настання миру в Україні”, — заявив Зеленський.

Він додав, що "рожевих окулярів немає, дитячих ілюзій немає, все непросто, але є надія".

Контекст

Країни Заходу останнім часом звертають особливу увагу на нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового вторгнення Росії та посилення російської дезінформації.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов наприкінці минулого року повідомив, що 122 тис. російських військових знаходяться на відстані 200 км та 143,5 тис. військових за 400 км від російсько-українського кордону.

Головна вимога глави Кремля полягає в гарантіях від США та їхніх союзників, що НАТО не розширюватиметься далі на схід і не розгорне там системи озброєння, які Росія вважає загрозою.

 

Українські Національні Новини

Політика