sogodni-z-luganschini-evakuyuvali-lishe-73-meshkantsiv-u-bomboskhovschakh-zhe-dosi-zalishayutsya-ponad-60-tisyach-golova-ova

Сьогодні з Луганщини евакуювали лише 73 мешканців. У бомбосховщах же досі залишаються понад 60 тисяч - голова ОВА

 • 115736 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Щодня стає все менше людей, охочих евакуюватися. Сьогодні з Луганщини вивезли лише 73 мешканці. Загалом на вільній території області у бомбосховищах досі проживають більше 60 тисяч мешканців. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram, передає УНН.

Цитата

"Щодня стає все менше людей, охочих евакуюватися... Сьогодні обрали життя 73 людини: 38 лисичан, 23 жителя Попасної та лише 12 сєвєродончан", - написав голова ОВА.

Деталі

За словами Гайдая, "разом з поліцією, рятувальниками та волонтерами ми продовжуємо щоранку евакуювати людей до Донецької залізниці, а звідти потягами до безпечних міст на Захід країни. Якщо декількома тижнями раніше за день вивозили по тисячі людей, то зараз менше сотні".

"У містах залишилися дві категорії людей: 1. "Я тут народився, я тут і помру"; 2. "Я безсмертний, мені не прилетить", - додав Гайдай.

Голова ОДА також наголосив, що загалом на вільній території області у бомбосховищах досі проживають більше 60 тисяч мешканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця анонсувала 6 евакуаційних потягів на 25 квітня

Українські Національні Новини

Суспільство