solskyi-maie-kilka-pasportiv-dlia-vyizdu-za-kordon-i-21-raz-vyizhdzhav-za-mezhi-ukrainy-prokuror

Сольський має кілька паспортів для виїзду за кордон і 21 раз виїжджав за межі України - прокурор

 • 21006 переглядiв

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, якого підозрюють у захопленні державної землі, має кілька паспортів для виїзду за кордон і 21 раз залишав Україну під час воєнного стану.

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, якого підозрюють у заволодінні державною землею, має декілька паспортів для виїзду за кордон, а також під час воєнного стану 21 раз покидав межі України. Про це під час судового засідання розповіла прокурор, передає УНН.

Деталі

Зокрема, існує ризик незаконного переховування Сольського від органів досудового розслідування і суду. На цей час Сольський підозрюється у організації двох особливо тяжких корупційних злочинів і у випадку визнання його судом винним йому загрожує покарання до 12 років. В обґрунтування цього ризику свідчить те, що Сольський володіє кількома паспортами для виїзду за кордон. Також у нього є троє неповнолітніх дітей, що надає йому можливість, навіть в умовах воєнного стану, безперешкодно залишати територію України. У період ведення воєнного стану, Сольський 21 раз покидав межі України і також варто зауважити, що старший син Сольського на цей час проживає на території Швейцарії

- сказала прокурор.

Нагадаємо

Сьогодні Вищий антикорупційний суд після оголошеної напередодні перерви повернувся до розгляду обрання запобіжного заходу міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському, якого підозрюють у заволодінні державною землею.

Вчора суд не зміг обрати запобіжний захід Сольському, відклавши розгляд справи.

23 квітня Національне антикорупційне бюро України заявило, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень

Як повідомляло джерело УНН, ідеться про Миколу Сольського, який нині обіймає посаду міністра аграрної політики та продовольства України.