sotni-lyudey-v-slovatskiy-stolitsi-blokuyut-rukh-na-znak-protestu-proti-zakonu-pro-vaktsinatsiyu

Сотні людей в словацькій столиці блокують рух на знак протесту проти закону про вакцинацію

 • 18731 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Сотні людей заблокували рух в центрі словацької столиці Братиславі, протестуючи проти закону, який дає тим, хто отримав вакцину COVID-19, на більш легкий доступ до громадських заходів та місць, повідомили словацькі ЗМІ в четвер, передає Reuters, інформує УНН.

Деталі

Невеликі групи протестуючих почали прибувати на площу перед офіційною резиденцією президента країни вранці, і їх кількість зростає протягом дня, повідомляє газета Dennik N.

Протест, хоча і був мирним, затруднив рух транспорту по всьому місту, але поліція не вжила жодних дій для розгону натовпу.

Аналогічна акція протесту пройшла в минулу п'ятницю перед будівлею парламенту, коли спецназ застосував сльозогінний газ по людям, які блокували вхід, і закидали будівлю яйцями.

Закон, що вимагає від людей, які не зробили щеплення, пройти тестування на коронавірус, був схвалений парламентом у неділю і підписаний президентом Зузанною Чапутовою в понеділок.

У Словаччині, щоб потрапити в кінотеатри, ресторани та інші закриті приміщення потрібно пройти повний курс вакцинації або мати при собі негативний тест COVID-19.

Додамо

За даними Університету Джона Хопкінса, станом на четвер, 35,7% населення були повністю вакциновані. Це один з найнижчих показників на душу населення в Європейському союзі.

Українські Національні Новини

Новини Світу