sotsialno-vidpovidalniy-biznes-kiyivskiy-kpk-popri-viynu-zberig-usi-viplati-pratsivnikam

Соціально-відповідальний бізнес: Київський КПК попри війну зберіг усі виплати працівникам

 • 419993 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Київський картонно-паперовий комбінат зберіг усі виплати для своїх співробітників, попри повномасштабну війну та ухвалений Верховною Радою закон, що дозволяє роботодавцям не виплачувати зарплату мобілізованим працівникам. Про це УНН розповів голова профспілкової організації ККПК Олексій Дуля.

Деталі

За його словами, нині близько 213 працівників комбінату проходять службу в Збройних Силах України та ТрО, а якщо враховувати й співробітників дочірніх підприємств - це близько 350 осіб. Усі вони продовжують отримувати зарплатню від ККПК.

Цитата

“Не дивлячись на те, що сьогодні законодавство зняло обов’язок роботодавців виплачувати середню заробітну плату працівникам, які служать в ЗСУ, така виплата на ККПК теж збережена. Зараз ми проводимо перемовини для того, щоб ввести цю норму на наш колективний договір. Усі наші працівники, які служать в ЗСУ, які знаходяться в ТрО – ці виплати на сьогоднішній день в повному обсязі отримують”, - зазначив голова профспілки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Якщо комбінат зачинять, то буде біда”: воїн ЗСУ, який збив російський Су-25, виступив на захист Київського КПК

Окрім того, підприємство зберегло усі соціальні виплати, продовжує оплачувати лікарняні та відпустки. Як зазначили у профспілці, заробітну плату на ККПК виплачують вчасно.

“Не зважаючи на те, що в країні зараз повномасштабна війна, підприємство зуміло вберегти колектив, зуміло максимально зберегти економічні відносини. Завдяки цьому колектив отримує заробітну плату вчасно, отримує так, як того вимагає законодавство – двічі на місяць. Заробітна плата на підприємстві не зменшувалась”, - додав Дуля.

Довідка

Київський картонно-паперовий комбінат працює в Обухові і є містоутворюючим підприємством, на якому наразі працює 2500 українців. ККПК здійснює експорт своєї продукції у 35 країн світу та має 148 мільйонів доларів обсягу товарної продукції.

Наразі Київський картонно-паперовий комбінат виробляє гофротару, литу тару, картон та паперові вироби, зокрема – відомий на всю Україну туалетний папір “Обухів 65”.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу