sotsstrakh-shukaye-shlyakhi-dlya-vidnovlennya-sotsviplat-do-zasidannya-26-listopada

Соцстрах шукає шляхи для відновлення соцвиплат до засідання 26 листопада

 • 22471 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Фонд соціального страхування України шукає шляхи вирішення питання з виплатами лікарняних та декретних, проте виплати будуть поновлені, як тільки будуть внесені кошти у бюджет. Про це кореспонденту УНН повідомили у пресслужбі ФССУ.

"Виплати будуть поновлені, як тільки будуть внесені кошти у бюджет", - повідомили у пресслужбі.

Так, це питання вирішуватиметься на позачерговому засіданні Фонду, яке відбудеться 26 листопада.

На запитання кореспондента УНН, чи можуть бути відновлені виплати до засідання, у Фонді пояснили, що не можуть цього сказати: "Ми не можемо цього сказати… Можливо, протягом кількох днів буде прийнято якесь інше рішення. На жаль, станом на сьогодні, ми нічого сказати не можемо".

"Звичайно, Фонд шукає шляхи вирішення даного проблемного питання", - зазначили у Фонді, відповідаючи на запитання, чи будуть прийматися якісь заходи до 26 листопада. 

Нагадаємо, 20 листопада 2019 року Фонд соціального страхування України призупинив перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам, зокрема, лікарняних і допомоги по вагітності та пологах. Фінансування тимчасово не здійснюється у зв’язку із закінченням кошторисних призначень за зазначеним напрямом, що затверджені бюджетом Фонду.

Проте у Міністерстві соціальної політики прокоментували призупинення виплат лікарняних та декретних, заявивши, що поширена у ЗМІ інформація не відповідає дійсності. У міністерстві додали, що залишки на рахунку Фонду соціального страхування становлять 429,4 млн грн, що є достатнім для здійснення необхідних поточних виплат.

У Фонді соцстраху вирішуватимуть питання про поновлення виплат лікарняних та декретних на позачерговому засіданні 26 листопада.

Українські Національні Новини

Економіка