spacex-vidpravila-do-mks-chotirokh-astronavtiv-dlya-nasa

SpaceX відправила до МКС чотирьох астронавтів для NASA

 • 193867 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. SpaceX запустила чотирьох астронавтів на Міжнародну космічну станцію для NASA в середу, менш ніж через два дні після завершення польоту, зафрахтованого мільйонерами. Відео запуску опублікувало NASA у Twitter, пише УНН.

Цитата

"Три астронавти NASA та один астронавт ESA стартували з космічного центру NASA імені Кеннеді на борту SpaceX Dragon Freedom. Очікуваний час прибуття екіпажу на Міжнародну космічну станцію приблизно через 15,5 години", - повідомили в американському космічному агентстві.

Деталі

Згодом там повідомили, що капсула з екіпажем відокремилася від верхнього ступеня ракети SpaceX Falcon 9. "Наступна зупинка: Міжнародна космічна станція", - додали у NASA.

Як вказує AP, це перший екіпаж NASA, що складається з двох чоловіків і двох жінок, включаючи першу темношкіру жінку, що здійснює тривалий космічний політ, Джесіку Воткінс.

"Я думаю, що це один із найдиверсифікованіших екіпажів, які у нас були за дуже, за дуже довгий час", — сказала керівник місії NASA з космічних операцій Кеті Людерс напередодні запуску.

Астронавти проведуть п'ять місяців у орбітальній лабораторії.

Crew-4 is go for launch pic.twitter.com/5ZY2K5VFEo

— SpaceX (@SpaceX) April 27, 2022

Liftoff of Falcon 9 and Dragon! pic.twitter.com/sfKAOpBtU6

— SpaceX (@SpaceX) April 27, 2022

Freedom takes flight! Three @NASA_Astronauts and one @ESA astronaut lifted off from @NASAKennedy aboard the @SpaceX Dragon Freedom. #Crew4's expected arrival time at the @Space_Station is about 15.5 hours from now. pic.twitter.com/hmIX8dNlWd

— NASA (@NASA) April 27, 2022

Dragon flying free! #Crew4's Freedom capsule has separated from the upper stage of @SpaceX Falcon 9. Next stop: the @Space_Station. pic.twitter.com/4WtwIZp5mU

— NASA (@NASA) April 27, 2022

Crew-4 on orbit pic.twitter.com/pNlRTTdSYE

— SpaceX (@SpaceX) April 27, 2022

Доповнення

Наразі SpaceX запустила вже п'ять екіпажів для NASA і два приватні рейси менш ніж за два роки. У компанії Ілона Маска були особливо напружені кілька тижнів: вона щойно доставила трьох бізнесменів на космічну станцію і як перших приватних гостей NASA.

Через тиждень після прибуття нового екіпажу троє американців та німець, яких вони замінять, повернуться на Землю у власній капсулі SpaceX. На космічній станції також живуть троє росіян.

Українські Національні Новини

Новини Світу