spacex-vidpravit-na-mks-chotirokh-astronavtiv-kosmonavti-provedut-nizku-eksperementiv-v-kosmosi

SpaceX відправить на МКС чотирьох астронавтів. Космонавти проведуть низку експерементів в космосі

 • 17258 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Після низки затримок, SpaceX має намір відправити чотирьох астронавтів до Міжнародної космічної станції в середу ввечері в рамках місії "Crew-3". Про це пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

На орбітальному форпості наразі працює лише один астронавт NASA в сегменті США. Астронавти попередньої місії "Crew-2" приземлились в Мексиканську затоку в ніч на неділю.

Екіпаж "Crew-3": Раджа Чарі, Кайла Баррон і Том Маршберн зі Сполучених Штатів і Маттіас Маурер з Німеччини збираються стартувати на борту капсули Crew Dragon, закріпленої на ракеті Falcon 9, о 21:03 за місцевим часом (23:45 за Києвом) з Космічного центру Кеннеді у Флориді.

Космічний корабель під назвою Endurance стикується з МКС о 19:10 у четвер (00:10 GMT у п’ятницю), трансляцію якого проведе NASA.

Спочатку політ був призначений на Хеллоуїн, але був відкладений через погоду, а потім через "незначну медичну проблему", яка вплинула на одного з членів екіпажу. У NASA не повідомили, хто це був, але заявили, що це не пов’язано з Covid-19.

Квартет проведе шість місяців на МКС. Наукові моменти місії включають експеримент із вирощування рослин у космосі без ґрунту чи інших середовищ для росту, а також експеримент зі створення оптичних волокон в умовах мікрогравітації, які, як показали попередні дослідження, будуть перевершувати за якістю ті, що виготовляються на Землі.

Астронавти "Crew-3" також здійснюватимуть вихід у відкритий космос для завершення модернізації сонячних панелей станції та будуть присутні на двох туристичних місіях, включаючи японських відвідувачів на борту російського космічного корабля "Союз" наприкінці року та екіпаж Space-X Axiom, який запустять у лютому 2022 року.

Додамо

Місія "Crew-3" є частиною багатомільярдного партнерства NASA зі SpaceX, яке вони підписали після завершення програми Space Shuttle в 2011 році, і спрямоване на відновлення потенціалу США для здійснення польотів людини в космос.

Українські Національні Новини

Новини Світу