spalakh-achs-v-kitayi-znischiv-mayzhe-1-mln-goliv-sviney

Спалах АЧС в Китаї знищив майже 1 млн голів свиней

 • 9057 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. З серпня 2018 року через африканську чуму свиней (АЧС) в Китаї було знищено 916 тис. голів свиней, передає УНН з посиланням на asianews.it.

За останні 6 місяців Міністерство сільського господарства Китаю зафіксувало майже 100 спалахів захворювання.

Видання нагадує, що минулого місяця Президент Тайваню Цай Інвень закликала Пекін "не приховувати" інформацію про хвороби. Заява була зроблена після того, як на пляжі тайванського острова Кінмен, який знаходиться приблизно за 10 км від китайського прибережного міста Сяминь, був виявлений труп свині. Діагноз АЧС підтвердили лабораторні дослідження.

Як писав УНН, в минулому році в Україні було зафіксовано 145 випадків АЧС, які відбулися у всіх без винятку областях країни.

Також нагадаємо, за словами депутата Сергія Тригубенка, неконтрольовані спалахи АЧС спровокували збільшення імпорту іноземної свинини і сала в Україну, а також зростання цін на ці продукти на внутрішньому ринку.

"За даними globalprice.info, 1 кг свинини в Литві вартує 127-175 грн, в Латвії - 102-127 грн, в Польщі - 111-134 грн, в Словаччині - 127-160 грн, в Чехії - десь 159 грн. І нарешті в Україні - від 102 до 199 грн за кг. Хоча, з власного досвіду маю сказати, що свинини за 102 грн за кіло давно ніде не зустрічав.

Виходить, що ми навіть трохи випереджаємо окремі країни ЄС за цінами на суто "український продукт", - повідомив політик.

Українські Національні Новини

Новини Світу