speka-u-kanadi-dva-dni-pospil-bye-rekordi

Спека у Канаді два дні поспіль б'є рекорди

 • 26104 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. У Канаді зафіксували найвищу температуру повітря за останні 84 роки. Температура досягла 47,9 градусів із позначкою "плюс". Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Про високу температуру в країні повідомлялося 28 червня. Тоді зафіксували температуру +46°. Повідомлялося також про спеку на північному заході США. Влада США і Канади попередили громадян про небезпечну спеку, яка може зберігатися аж до вихідних.

За оновленими даними, на ранок вівторка, 29 червня, Канада поставила новий рекорд на градуснику: +47,9° спеки - у селищі Литтон у Британській Колумбії.

Британська Колумбія в понеділок закрила школи та університети через сильну спеку, яка підняла температуру в провінції на заході Канади до національного рекорду на вихідних, у країні, яка широко відома своєю жорстокою зимою та снігами, пише Reuters.

Найвища температура, коли-небудь зафіксована в Канаді до цієї теплової хвилі, становила 45 градусів у 1937 році у Саскачевані, повідомляє Radio-Canada.

Додамо

В Україні минулий тиждень був спекотним. Температура повітря досягала 36 градусів тепла.

Спека ставила рекорди у низці міст України. Зокрема, доба 24 червня у Києві стала найспекотнішою за майже сто років, а максимальна температура побила "спекотний" рекорд червня, який тримався з 1885 року, тобто 136 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу